Global

‡ In these countries please contact our distributor

Vores historie

Smith & Nephew gruppen har en historie, der går over 150 år tilbage til det familieforetagende, der blev grundlagt af Thomas James Smith. Han åbnede et lille apotek i Hull i England i 1856. Ved hans død i 1896 overtog hans nevø, Horatio Nelson Smith, ledelsen af virksomheden. 

Billede: Thomas James Smith

Få dage efter, at 1. Verdenskrig blev erklæret i 1914, mødtes Horatio Nelson Smith (nevø til virksomhedens grundlægger, T. J Smith) med en udsending fra den franske præsident i London. Virksomheden fik tildelt en kontrakt på levering af bandager for £350.000 i løbet af fem måneder til brug i felten og under operationer.

Ved udgangen af 1990erne var Smith & Nephew vokset til et alsidigt konglomerat med afdelinger over hele verden, herunder forskelligt medicinsk udstyr, produkter til personlig pleje samt traditionel og innovativ sårbehandling. I 1998 bekendtgjorde Smith & Nephew en større omstrukturering med henblik på at samle det ledelsesmæssige fokus og investering i tre forretningsenheder — sårbehandling, endoskopi og ortopædi — hvilket gav større vækstmuligheder og finansielt råderum.

Smith & Nephew blev et aktieselskab og blev noteret på London Stock Exchange i 1937, og i 1999 blev gruppen også noteret på New York Stock Exchange. I 2001 blev Smith & Nephew konstitueret medlem af FTSE-100-indekset i Storbritannien. Det vil sige, at Smith & Nephew indgår i top 100 af de virksomheder, der handles på London Stock Exchange, målt i forhold til markedsværdi.

I dag er Smith & Nephew et aktieselskab med hovedsæde i Storbritannien og driver forretning i mange lande over hele verden.